Τα Νέα - Blog

4 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση

 

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα αφορώντα τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και την πανδημία του covid-19 τα οποία ευλόγως ανησυχούν την κοινή γνώμη θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

1. Ο Ιερός Ναός έχει απολυμανθεί δύο φορές, τηρεί επακριβώς τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, και έχει πραγματοποιηθεί δύο φορές επιτόπιος έλεγχος από τον Διοικητή του Τμήματος Αγ. Παντελεήμονος για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

2. Στο Ναό δεν υπάρχουν διορισμένοι Αρμένιοι κληρικοί. Υπάρχουν ένας κληρικός από την Γεωργία για την εξυπηρέτηση των Γεωργιανών Ορθοδόξων, δύο κληρικοί από την Ουκρανία για την εξυπηρέτηση των Ουκρανών και Ρώσων Ορθοδόξων καθώς και ένας Πολωνός κληρικός για την εξυπηρέτηση Πολωνών Ορθοδόξων. Ομοίως εθελοντικά υπηρετούν δύο διάκονοι. Συνολικά στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος της Ελλάδος εκτάσεως 3.000 τ.μ και ένας εκ των μεγαλυτέρων Ορθοδόξων Ναών τους κόσμου υπηρετούν δέκα (10) εφημέριοι,5 μέλη του Ε.Σ,4 ευτρεπιστές,3 κανονικοί Ιεροψάλτες ,20 μέλη της χορωδίας του Ναού, Φιλόπτωχος αδελφότητα καθώς και εθελοντές.

3. Επανειλημμένα η Διοίκηση του Ναού τόσο αυτόβουλα όσο και σε συνεργασία με συλλογικότητες πολιτών έχει εκθέσει την κατάσταση που επικρατεί στους περιβάλλοντες χώρους στα αρμόδια Υπουργεία όσο και στον Δήμο της Αθήνας, ζητώντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

4. Ο Ιερός Ναός ουδεμία σχέση έχει με την δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων «ΑΤΤΙΚΗ». Η Μονάδα φροντίδας κατακοίτων γερόντων «Αγ.Παντελεήμων»επι της οδού Φυλής δεν έχει εμφανίσει κανένα κρούσμα, όπως επίσης και η μονάδα προετοιμασίας 150 γευμάτων ημερησίως για τους συνανθρώπους μας.

5. Είναι γεγονός πως η υγειονομική κατάσταση του Κέντρου της Αθήνας δεν είναι καλή αλλά η Εκκλησία δεν είναι δυνατόν ούτε να επιβάλλει μέτρα στις πλατείες, ούτε να αστυνομεύει την τήρηση τους εκτός του Ναού, ούτε φυσικά να ασκήσει μεταναστευτική πολιτική. Με τις δυνάμεις που έχει προσπαθεί να διαφυλάξει τον Ναό ,που αποτελεί μνημείο, από εκτεταμένες φθορές & με την αυτοθυσία του προσωπικού της να διατηρήσει την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου.

6. Η Προστασία όλων μας όχι μόνο τώρα αλλά πάντοτε είναι ένα ζήτημα ατομικής και συλλογικής ηθικής ευθύνης & αφορά κάθε λειτουργία του βίου μας.

7. Οι Ορθόδοξοι Ναοί είναι χώρος λατρείας του Θεού και προσευχής .Ο Άγιος Παντελεήμων δε είναι τόπος προσευχής Ορθοδόξων από όλον τον κόσμο αλλά και ανθρώπων άλλων δογμάτων οι οποίοι μέσα στον χώρο του Ναού αφήνουν την προσευχή και τα δάκρυα τους στον Δημιουργό μας.

8. Από τον Άγιο Παντελεήμονα τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει & συμμετάσχει στις ακολουθίες που πραγματοποιούνται χιλιάδες άνθρωποι, αφού ο Ναός λειτουργεί πρωί και βράδι. Έχουν κοινωνήσει ομοίως χιλιάδες πιστοί, χωρίς καταγεγραμμένη διασπορά.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.

Για το Ε.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αρχ.Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος.

Post Types
About Agios