Τα Νέα - Blog

5 Απριλίου 2019

Τον Νυμφώνα σου Βλέπω

15 Απριλίου 2019 ώρα 19.00
Ι. Ναός Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών

Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής
Γλυκερία
Η χωροδία “Άγιος Αλέξανδρος”
Η παιδική χωροδία των σχολών Λαμπίρη
Η παιδική χορωδία του Ωδείου Φόρμιγξ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής “Ρωμανός ο Μελωδός & Ιωάννης ο Δαμασκηνός” , υπό διεύθυνση κ.Ρεδιάδη-Τούμπα Ηλία

Η Πολυφωνική Χορωδία ” Άγιος Αλέξανδρος” , υπό διεύθυνση κ.Στεργιόπουλου Χαράλαμπου

Ο κ.Β.Γεωργούδης 

Η Γερόντισσα Μαριάμ

• Αλληλούια……..

• Ιδού ο Νυμφίος έρχεται……..

• Πασαπνοάρια………

• Ερχόμενος ο Κύριος……….

• Τον ληστήν αυθημερόν………

• Η πόρνη εν κλαυθμώ………

 

2. Γλυκερία – Ορχήστρα – Νεανική Χορωδία Ωδείου Φόρμιγξ (διεύθυνση Α.Πλέσσια)• Τον Νυμφώνα σου Βλέπω• Τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου3. Γλυκερία – Ορχήστρα – Παιδική Χορωδία Σχολών Λαμπίρη• Σήμερα Μαύρος Ουρανός…• Αρχοντές αφίκραστέ μου…Σόλο• Μάνα μου… Γλυκερία-Παιδική Χορωδία • Τα πρώτα λόγια του Χριστού… Γλυκερία-Παιδική Χορωδία• Ευλογεί η Ψυχή μου τον Κύριον… Γλυκερία-Παιδική Χορωδία• Του Δείπνου σου του Μυστικού…

Η Γλυκερία  είναι μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του ελληνικού τραγουδιού. Από πολύ μικρή δέχθηκε μουσικά ερεθίσματα από την οικογένειά της, με συνέπεια το τραγούδι να ριζώσει μέσα της σε πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας και ο θείος της έπαιζαν ερασιτεχνικά μπουζούκι. Η Γλυκερία φέρεται ως η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια και σε όποια γωνιά της Ελλάδας βρίσκεται ασκεί το φαινόμενο της τεράστιας έλξης πάνω στον κόσμο. Δέχεται εξαιρετικές κριτικές και όπου κι αν εμφανίζεται σπάνε κυριολεκτικά τα ταμεία. Στα χρόνια που υπηρετεί το ελληνικό τραγούδι διατηρεί “χαμηλό προφίλ”, πηγαία έκφραση και σταθερό κοινό.

❖ Χορωδία  << Άγιος Αλέξανδρος >>

H χορωδία «ο Άγιος Αλέξανδρος» εμπνέεται και υπηρετεί μια ιστορική διαδρομή 73 χρόνων με βαθιές ρίζες στην κοινωνία και την παράδοση των Αθηνών και των νοτίων προαστίων. Την αποτελούν νέοι κυρίως άνθρωποι, που με πάθος και συνέπεια υπηρετούν εθελοντικά ένα μοναδικής αξίας μουσικό ρεπερτόριο, δημιούργημα του Ελληνικού Διαφωτισμού. Έτσι, διατηρούν  ζωντανή και ακμάζουσα την εκκλησιαστική πολυφωνική παράδοση των Αθηνών.

❖ Χορωδία << Ρωμανός ο Μελωδός & Ιωάννης ο Δαμασκηνός >>

Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής <<Ρωμανός ο Μελωδός & Ιωάννης ο Δαμασκηνός>>λειτουργεί αδιάλειπτα τα τελευταία 40 χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει την πλήρης καταγραφή του υμνολογικού πλούτου της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας, σε συνεργασία με την αδελφότητα Θεολόγων << Η ΖΩΗ >> και αποτελεί έως και σήμερα ένα μνημείο τέχνης & παραγωγής. 70 δίσκοι ακτίνας αποτελεί ίσως έως και σήμερα μια σπάνια μουσική συλλογή.

❖ Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Τα “ Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη” πρωτοβάθμιας κ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα από τα πρώτα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του Μοσχάτου, ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1963 από την εκπαιδευτικό κυρία Μαρία Λαμπίρη. Με πρωτοποριακές παιδαγωγικές μεθόδους, εμπνευσμένες από τη Μαρία Μοντεσσόρι και γνώμονα λειτουργίας την αγάπη προς τα παιδιά, τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη έγιναν γρήγορα γνωστά για την παρεχόμενη ποιότητα σπουδών, με αποτέλεσμα ολοένα περισσότεροι γονείς να τους εμπιστεύονται τη μόρφωση των παιδιών τους.

❖ Ωδείο Φόρμιγξ

Με πείρα 15 χρόνων στην Εκπαίδευση κάνουμε μια καινοτόμο παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, με ένα νέο εκπαιδευτήριο, άρτια εξοπλισμένο και στελεχωμένο με άριστο προσωπικό. Είναι μια πρόσκληση και μια πρόκληση σε σένα που αξίζεις ένα μέλλον καλύτερο και επιδιώκεις να το οικοδομήσεις σε σωστές βάσεις. Η Μουσική και οι Εικαστικές Τέχνες πέρα από ψυχαγωγία, διασκέδαση, χαρά, δημιουργία, είναι ταυτόχρονα και ένας επαγγελματικός δρόμος τον οποίο σας εγγυούμαστε.

Post Types
About Agios