Τα Νέα - Blog

7 Φεβρουαρίου 2019

Μαντολινάτα Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών: Η ζωντανή ιστορία της Αθήνας που αντιστέκεται στην παρακμή

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και η Μαντολινάτας της Ενορίας.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα της Ορθόδοξης Χριστιανικής γωνιάς στην πλατεία Κάνιγγος, παρουσία του Επισκόπου Θεσπιών κ.Συμεών, Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συνεχάρη το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, τον Πρόεδρο του Ε.Φ.Τ. π. Παναγιώτη Γιαννακόδημο, τις κυρίες που διακονούν και όλους τους συνεργάτες του τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Η Μαντολινάτα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών αποτελεί την ζωντανή ιστορία της Αθήνας που αντιστέκεται στην παρακμή και μένει όρθια μέσα στην λαίλαπα των δυσκολιών και των αντιξοοτήτων. Η Μαντολινάτα δεν μας ταξιδεύει απλώς στο παρελθόν, δεν ομορφαίνει απλώς το παρόν, αλλά κυρίως αποτελεί μια πρόκληση ευθύνης για το μέλλον. Για όλους μας. Και για όσους έχουμε κάποια ειδική θέση ευθύνης, αλλά και για τον κάθε ένα χωριστά».

Ακολούθησε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα απο την παιδική μαντολινάτα υπό τη διεύθυνση της κας Δώρας Γιάγια και φυσικά απο το τμήμα ενηλίκων της μαντολινάτας υπό τη διεύθυνση του κου Παναγή Μπαρμπάτη,οι οποίοι δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών καθώς και το ενθουσιώδες χειροκρότημα των φίλων της Μαντολινάτας και των Ενοριτών του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ.

Η Νεανική Χορωδία – Μαντολινάτα Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών είναι έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ιδρύθηκε το 1974 από τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Λουκέρη.

Το πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει κλασικά, παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών. Η Χορωδία – Μαντολινάτα λαμβάνει μέρος σε πολλές συναυλιακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και έχει επανειλημμένα βραβευθεί σε διαγωνιστικά χορωδιακά φεστιβάλ.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές είτε ως ανεξάρτητο σύνολο είτε συνεργαζόμενη με μεγάλους Έλληνες συνθέτες όπως οι κ.κ. Ανδριόπουλος, Κατσαρός, Κηλαϊδόνης, Πλέσσας, Σπανουδάκης κ.ά.

Από της ίδρυσης της, την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας – Μαντολινάτας είχε ο μεγάλος δάσκαλος της μουσικής Διονύσης Αποστολάτος. Σήμερα, το έργο του συνεχίζει επάξια ο Μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.

Η Νεανική Χορωδία – Μαντολινάτα Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών είναι μέλος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος (Ε.Χ.Ε.).

πηγή: https://orthodoxia.info

Post Types ,
About Agios