Τα Νέα - Blog

29 Νοεμβρίου 2018

Τα εγκαίνια της Στέγης Γερόντων «Άγιος Παντελεήμων»

Η τελετή των εγκαινίων της 2ης Μονάδας Στέγης Κατακοίτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκατάστασεις του γηροκομείου, παρόντος του Αρχιεπισκόπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Τον κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Στέγης αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης , ο οποίος αναφέρθηκε στον εμπνευστή του έργου τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Λουκέρη, τους μακαριστούς αρχιεπισκόπους Σεραφειμ και Χριστόδουλο που επι των ημερών τους θεμελιώθηκε και ανοικοδομήθηκε και τέλος τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την καθοδήγηση και την περάτωση του έργου.

Ο κ. Ιερώνυμος αφού συνεχάρη όσους εμφανώς ή αφανώς συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, ευχήθηκε η Στέγη αυτή να λειτουργεί ως ένα σπιτικό, ώστε οι άνθρωποι που φιλοξενούνται εδώ αλλά και σε κάθε τέτοιο χώρο να μην αισθάνονται ότι είναι μια αποθήκη ανθρώπων αλλά ένας χώρος που προσφέρει αγάπη και ζεστασιά».

Πρόσθεσε επίσης ότι «σε αυτά τα κέντρα και σε αυτά τα έργα της Εκκλησίας, όσοι υπηρετούν πρέπει να νιώθουν ότι υπηρετούν την εικόνα του Θεού. Πρέπει ο τρόπος που προσφέρουμε ένα ποτήρι νερό ή ένα σεντόνι να είναι αγαπητικός», ενώ τέλος επαίνεσε όλους όσους εργάζονται σε αυτές τις θέσεις και δίνουν τον εαυτό τους  για να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο.

Τέλος ο κ. Ιερώνυμος ξεναγήθηκε στους θαλάμους και είχει συνομιλία με τους νοσηλευόμενους γέροντες.

 

πηγή: www.orthodoxia.info

Post Types
About Agios