Τα Νέα - Blog

28 Ιουλίου 2016

Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία

Το απόγευμα της Τετάρτης 27η Ιουλίου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών μετά τον μεθεόρτιο Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος πραγματοποιήθηκε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού προϊσταμένων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θαυμακού κ. Ιακώβου και Σαλώνων κ. Αντωνίου.
 
Πλήθος λαού συμμετείχε στην λιτανευτική πομπή της οποίας προπορεύονταν Ιερόπαιδες φέροντες τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα, η Φιλαρμονική η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, και ακολουθούσε το Ευαγγέλιο, η Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αγίου, ο Ιερός κλήρος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θαυμακού κ. Ιάκωβος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και Σαλώνων κ. Αντώνιος Γεν. Διευθυντής της ΕΚΥΟ.
 
Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους Επισκόπους αλλά και όλους όσους βοήθησαν για την άψογη διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως του ναού ευχόμενος ο Άγιος Παντελεήμονας να πρεσβεύει ενώπιον του θρόνου του Κυρίου για όλους μας έτσι ώστε ο κύριος να επιδαψιλεύει σε όλους μας κάθε αγαθό και εκπλήρωση κάθε ευγενούς επιθυμίας.
πηγη: www. poimin.gr 
Post Types
About Agios