Τα Νέα - Blog

28 Ιουλίου 2019

Λαμπρά Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών

Πανηγύρισε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, το Σάββατο 27 Ιουλίου, του Αναργύρου την μνήμην, του γενναίου την άθλησιν, του πιστού τας ιατρείας, Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, ο ομώνυμος περικαλλής ναός που βρίσκεται επί της οδού Αχαρνών.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, σεπτής αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

Ο Προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης π. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, μαζί με τους εκλεκτούς συνεφημερίους του, ιερείς ομόρων ενοριών και άλλους συμπανηγυριστάς, πλαισίωναν τον Μητροπολίτη κ. Θεοδώρητο, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Στη θεία Λειτουργία συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε πλήθος πιστών που κυριολεκτικά κατέκλυσε τον ναό.

Προ του «ευχών» ο Μητροπολίτης κ. Θεοδώρητος μετέφερε τις πατρικές ευχές και τον εγκάρδιο χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολογιωτάτο Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Κατσαφαρόπουλο για την πρόσκληση να προστεί της ευχαρίστησης συνάξεως και ευχήθηκε τα δέοντα.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα και ώρα 7:00 με την τέλεση του Μεθεόρτιου Εσπερινού και εν συνεχεία με την λιτάνευση της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου.

poimin.gr

 

Post Types
About Agios