Τα Νέα - Blog

8 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ

Προς
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΓΑΔΑ)
Υπόψη κ. Διευθυντού

κ. Διευθυντά

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε εκ νέου την Υπηρεσία σας για τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στην πλατεία και τους χώρους πέριξ του Ιερού Ναού μας.

Καθημερινά συσσωρεύεται σημαντικός αριθμός ατόμων (μεταναστών και άλλων) που χρησιμοποιούν τον χώρο για διάφορα παιχνίδια (χρήση μπάλας, ζάρια κλπ) δημιουργώντας φασαρίες και προβλήματα (φιλονικίες, θραύση κρυστάλλων, ρύπανση κλπ), με αποτέλεσμα την ενόχληση και επικίνδυνη πρόσβαση των πιστών στον Ι. Ναό, αλλά και την μη ασφαλή διέλευση των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα, τα σκαλιά και οι χώροι πέριξ του Ιερού Ναού χρησιμοποιούνται από χρήστες διαφόρων ουσιών (ηρωϊνη), με αποτέλεσμα τους αυξημένους κινδύνους ασφάλειας, κυρίως για τα παιδιά, καθώς επίσης και τη ρύπανση του χώρου πέριξ του Ναού.

Τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου, μπροστά από τη βόρεια είσοδο του Ιερού Ναού, συναθροίζεται κάθε απόγευμα μεγάλος αριθμός μεταναστών μουσουλμάνων, οι οποίοι στήνουν τραπεζάκια πωλώντας διάφορα είδη, χρησιμοποιούν μεγάφωνα στη διαπασών κάνοντας ρευματοκλοπή από τα κουτιά της ΔΕΗ και προβαίνουν σε θρησκευτικές τελετουργίες, παρουσία θρησκευτικού λειτουργού τους (ιμάμης). Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα :

– οι πιστοί να μην έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Ναό, ιδιαίτερα από τη βόρεια είσοδο, καθώς την χρησιμοποιούν οι ενορίτες μεγάλης ηλικίας και τα ΑΜΕΑ,

– την ενόχληση των περιοίκων, καθώς η εν λόγω συνάθροιση διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ,

την ρύπανση του χώρου από τα υπολείμματα των συναλλαγών,

την επίθεση των μουσουλμάνων σε κατοίκους της περιοχής που ”τόλμησαν” να διαμαρτυρηθούν για την φασαρία,

– την ανεξέλεγκτη καθοδήγηση των συναθροισθέντων από άγνωστα στοιχεία.    

κ. Διευθυντά

Διαπιστώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας η λέξη ‘’φιλοξενία’’ έχει παρερμηνευθεί και έχει αντικατασταθεί από τη λέξη ‘’ασυδοσία’’ παρακαλούμε θερμότατα να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και μέσω συνεχούν αστυνόμευσης (24ωρη στάθμευση κλούβας ΜΑΤ) της πλατείας και της ευρύτερης περιοχής, να εξαλειφθούν αποτελεσματικά τέτοια προβλήματα ώστε να  :

σταματήσει κάθε είδους φαινόμενο παρανομίας και παραβατικότητας,
συνεχισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ι. Ναού με την ασφάλεια των ιερέων και των εργαζομένων του,
διευκολυνθεί η προσέλευση και αποχώρηση των ενοριτών και των προσκυνητών,
αποτελέσει χώρο ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα τα παιδιά,
επιτευχθεί καθαριότητα και υγιεινή σε όλους τους χώρους, με την απομάκρυνση αστέγων και λαθρομεταναστών,
αποφευχθεί η λύση του προβλήματος από ακραίες ομάδες, με την μέθοδο των οποίων ΔΕΝταυτίζεται η θέση της Εκκλησίας.  

Τέλος, επειδή ως γνωστόν, η πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, από το 2008 αποτελεί σημείο μεταναστευτικού προβλήματος, αλλά και κέντρο έντονων αντιπαραθέσεων και πολλές φορές βίαιων συγκρούσεων, παρακαλούμε για άλλη μια φορά όπως πράξετε τα δέοντα, ώστε ο Ιερός Ναός Αγ. Παντελεήμονος οδ. Αχαρνών, η πλατεία του και η ευρύτερη περιοχή να τύχουν σεβασμού και ιδιαίτερης προσοχής, οι δε κάτοικοι της να ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας.

Μετ΄ ευχών

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος οδ. Αχαρνών

Αρχιμ. π. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος

Post Types
About Agios