Τα Νέα - Blog

28 Ιουλίου 2017

Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία στον Πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών

Το απόγευμα της Πέμπτης 27ης Ιουλίου 2017 τελέστηκε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών ο μεθεόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού με ευλάβεια και μεγαλοπρεπείς τιμές, κλήρος και λαός λιτάνευσε την Εικόνα και το Ιερό Λείψανο του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού δια των οδών Αλκιβιάδου , Αγορακρίτου, Αχαρνών, Δεριγνύ, Γ΄ Σεπτεμβρίου, Αγ. Μελετίου, Αχαρνών και Πιπίνου.

Χιλιάδες πιστοί από διάφορα μέρη του λεκανοπέδιου συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί Χριστιανοί περιμένανε με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας τη διέλευση της ιερής πομπής στην οποία προΐστατο ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο.

Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και του Στρατού η οποίες καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζαν πανηγυρικά, Ιερόπαιδες φέροντες τα λάβαρα και τα εξαπτέρυγα, νεάνιδες ντυμένες στα λευκά, και ακολουθούσε  το άγημα του Ναυτικού   το οποίο περιστοίχιζε την Εικόνα .

Κατά την επιστροφή στον Ιερό Ναό έγινε η Απόλυση και ακολούθως  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, τον Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ και τον  Επίσκοπο Θεοδώρητο. Όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή. Ευχόμενος η Χάρη και η ευλογία του Τριαδικού Θεού δια πρεσβειών του προστάτη της ενορίας, μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος να σκεπάζει όλους, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.

www.poimin.gr
Post Types
About Agios